• fdgdh

Hondengeleiders

Hondengeleiders: niet voor de poes

Nour Security kan ook hondengeleiders inzetten. Zij werken met speciaal getrainde honden. De hondengeleider en de hond vormen samen een sterk team. Van hondengeleiders gaat een sterke preventieve werking uit: alleen hun aanwezigheid is vaak al genoeg. Ze kunnen prima worden ingezet bij bijvoorbeeld de beveiliging van een bouwplaats, tijdens nachtelijke bewaking en bij rellen en opstootjes op straat.

Agressie

In weerwil van wat velen denken, zijn beveiligingshonden niet agressief. Ze reageren uitsluitend op de commando’s van hun baas. Juist honden die zich van nature rustig gedragen, zijn geschikt om te worden opgeleid tot beveiligingshond. Het is ook heel belangrijk dat het tussen de hond en de hondengeleider goed ‘klikt’. Niet iedereen kan het werk van de hondengeleider zomaar overnemen.

Toepassingen

Hondengeleiders kunnen bij vrijwel elke vorm van beveiliging worden ingezet ter ondersteuning. De honden kunnen ook mensen opsporen die zich verborgen houden in een gebouw of bijvoorbeeld op een bouwplaats of evenemententerrein. Ze kunnen ook worden gebruikt om te controleren of een pand helemaal leeg is.